facebook

Nordic Walken, het nieuwe bootcampen!

“Ja doei, ik ga echt niet voor gek lopen met die stokken!” Die hoor ik veel. En vaak. Snap het wel, er hangt ook een enorm  stoffig imago rondom Nordic Walking. Maar wat nou als ik zeg dat het één van mijn favoriete trainingen is?

Martine, enthousiast nordic walkster op de maandagochtend, heeft het steevast over buitengymmen. “Heerlijk joh dat gymmen in de natuur,  ga ’s mee”, vertelt zij haar vriendinnen. Toch nog huiverig om het Nordic Walken in de mond te nemen, stel dat haar vriendinnen haar suf vinden. Terwijl ze er zo veel baat bij heeft en er zichtbaar van geniet. Geestig hè? Zo laten we ons toch nog leiden door wat anderen (zouden kunnen) denken, ook in ons volwassen bestaan. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar feit is dat Nordic Walken nog te veel gezien wordt als een vergrijsde bejaardenactiviteit in plaats van een heerlijke fitnessactiviteit met superveel voordelen. 

Nordic Walken is een intensieve en effectieve vorm van wandelen om je hele lichaam te trainen. Je rug-, schouder- en armspieren worden tijdens het wandelen intensief gebruikt zonder overbelasting op gewrichten, rug en benen. We lopen, strekken, stoppen voor krachtoefeningen, we gebruiken natuurlijke obstakels, en terwijl we genieten van alles om ons heen leggen we soms wel 5km af! Ondertussen kletsen we natuurlijk over van alles, dus sociaal zijn we ook weer helemaal bij. Een gezond medicijn dus tegen spierpijn, stramme spieren en een slecht humeur. En een hele fijne manier om actief en gezond bezig te zijn.

Dus, ik ben op een missie: NORDIC WALKEN IS HET NIEUWE BOOTCAMPEN! Doe je mee met deze onmisbare trend? Surf dan direct naar bol.com en bestel die stokken of meld je aan voor een proeftraining bij Nature’s Gym als je het eerst een keer wilt proberen. Trek je vrolijkste outfit aan, stap naar buiten en laat iedereen zien hoe goed jij bezig bent. Samen zetten we Nordic Walken op de kaart als een vrolijke, dynamische en vooral effectieve workout, voor iedereen!

Om je direct goed op weg te helpen kun je hieronder de Do-It-Yourself Nordic Walking Video aanvragen.

Borst vooruit, kin omhoog, veel plezier en zegge het voort!