facebook

Afstand creëert mogelijkheden: Nature’s Gym goes global

Natuurlijk blijft het het állerleukst om door duinen, plassen en bossen te rennen en om in bomen te hangen. Maar, al lang, al heel lang, loop ik rond met het idee van online trainingen. Als ondernemer ontkom je daar niet aan, hoort er helemaal bij… Trainingen op afstand voor mensen buiten onze regio, voor diegenen die even minder tijd hebben, minder flexibel zijn of meer aan huis gebonden. Daar moet ik iets mee. Ik doe er alleen niets mee.

En dan opeens is er Corona. Bam. Alles verandert en is veranderd. We verschuiven massaal naar de online mogelijkheden en communicatie. Zo erg dat je nu al geluiden begint te horen van mensen dat ze ‘online-moe’ zijn. “Kan geen Skype meer zien!”, appte een vriendin. Snap ik best, maar persoonlijk heeft deze shocktherapie en omschakeling mij die zet gegeven die ik nodig had. Online activiteit!

Dit gezegd hebbende, het annuleren van de groepstrainingen voelde als een steek in mijn hart. Naast een uur kracht en conditie opbouwen werken we ook aan onze sociale fitheid. Geregeld gebruiken we de lachspieren meer dan de bilspieren. Niet voor niets is Nature’s Gym ‘outdoor training with a smile’. Ondanks lieve en begripvolle reacties voel ik me echt even verslagen dat stop te moeten zetten. Met de pakken neerzitten heeft alleen geen hond wat aan en als het niet zus kan dan doen we het zo, dus: ook wij gaan online!

Na een aantal testsessies (nuttig!) zijn we op de rit. Met Rianne, trainer in Voorburg, bespreek ik dagelijks de tops en flops en zo passen we de tops in elkaar. Vanuit de tuin moedigen we onze deelnemers aan en spreken ze soms ook even persoonlijk toe, al buigend naar het scherm: “Hee Pim, die squat kan wel wat lager!” Normaalgesproken krijg je dan een gevatte opmerking terug en die humor mis ik nu wel.  Maar, een groot voordeel bij het nadeel, vrienden uit Zutphen, Haren en eigenlijk uit anyhwere kunnen meedoen.  Jaja, Nature’s Gym goes global! 🙂

Als alle gekte voorbij is en wij weer hijgend door het zand ploegen, zou het zomaar kunnen dat we een of twee online trainingen in het schema houden. Om die grenzen open te houden. We’ll see. Eerst focussen op het nu en hoe we met elkaar gezond en sterk blijven.

De online training kost 5 euro per deelname.

Om je aan te melden, https://naturesgym.nl/boek-je-training/

Voor meer informatie, stuur ons een email.