facebook

Levenskracht zit in jezelf én bepaal je vooral zelf

Zo dan. Een titel helemaal anno nu.

Vitaliteit, levenskracht, gezonde leefstijl, stressvermindering, bewust leven, ga zo nog maar even door. Je hoort, ziet en leest het overal. Reclames van verzekeraars of samenwerkingen met nieuwe vitaliteitsprogramma’s vliegen je om de oren. Sommigen zelfs ondersteund door eigen vitaliteits-apps, Actify van Zilveren Kruis bijvoorbeeld. Verzekeraar ASR liet zich eerder dit jaar inspireren door de Zuidafrikaanse verzekeraar Discovery en stimuleert mensen met hun Vitality puntensysteem om gezonder en vitaler te gaan leven. Verzekerden kunnen punten verdienen door te sporten, op hun voeding te letten en gezondheidschecks te doen. ASR richt zich hiermee voornamelijk op bewustwording en preventie. Geweldig initiatief.

Mikkel Hofstee uit, oprichter en CEO van Lifeguard, licht deze trend toe “Tien jaar geleden waren we roependen in de woestijn, nu wil het een na het andere bedrijf investeren in vitaliteit omdat het eenvoudigweg loont. Wie z’n medewerkers vitaler krijgt, ziet dat sowieso terug in productiviteit en verzuim. De businesscase is overtuigend”. Lifeguard helpt organisaties vitaler te worden, waardoor de productiviteit toeneemt en het verzuim sterk afneemt. Zit je beter in je vel, dan presteer je ook beter, zo simpel is het.

De vraag is, wat betekent vitaliteit voor jou persoonlijk? Waar haal jij kracht uit? Waar geniet je van, wat geeft je energie? Wat ontbreekt er, waardoor raak je uitgeput? Voel je je fit en sterk, is geen berg te hoog, te ver? Of lijkt juist alles op dit moment een onoverkomelijke berg?

Met deze vragen, gericht op thema’s als relaties, werk, waardering en voeding/beweging, gaan we op Texel aan de slag tijdens ons driedaagse seminar TIME OUT TOUCH BASE. Wég van de dagelijkse drukte en afleidingen, met tijd om te reflecteren op je leven (gedragspatronen, obstakels), grenzen te verkennen, te ontspannen en veel te bewegen. Om zodanig prioriteiten te stellen die goed zijn voor jou, om met een heldere focus krachtige keuzes te maken voor optimale levenskracht zoals jij zou willen.

Time Out Touch Base is een samenwerking tussen @facevalue en @naturesgymnl, omdat wij beiden geloven in ‘mens sana in corpore sano’ (een gezonde geest in een gezond lichaam) . Volgens dichter Juvenilus moest je hiervoor bidden. Anno nu weten we gelukkig dat je het heft in eigen hand kunt nemen. Als je het maar wilt. En ook doet.

3-daags Seminar Time Out Touch Base, 10-11-12 januari (inschrijven kan nog). Kijk hier voor meer informatie of stuur een email naar timeouttouchbase@gmail.com voor meer informatie